7 Ocak 2012 Cumartesi

Deniz ilk kez tiyatro oyunu seyretti..(BOYA BENEK)


Deniz'i uzun zamandır tiyatro oyununa götürmek istiyordum ancak çocuk oyunları genelde 3 yaş ve üstüne uygundu.Biraz daha beklememiz gerekiyordu..Önceden tiyatro nedir,kimler gider neler yapılır şeklinde birçok bilgi vermiştim kendisine.Birlikte gazetedeki çocuk oyunları reklamlarına bakıp oyun seçerdik büyüyünce buna gidicez diye..  :) Henüz 3 yaşında olmasada bu sezon nihayet ilk oyunumuzu izlemeye Kadıköy Haldun Taner Sahnesine gittik.

Oyunun adı "Boya Benek" Türkiye'nin 3-6 yaş gurubu çocuklar için tasarlanmış ilk çocuk oyunu, Oyunda kendi yaptığı resim ve heykellerle dolu atölyesinde bir türlü kedisini bulamayan bir kızın hikâyesi anlatılıyor.
Çocukların, sahnedeki oyuncuyla diyalog kurarak, birlikte müzik yaparak aktif olarak katıldığı, fuayede kendilerini bekleyen kâğıt ve boyalarla oyun sonrasında resim çizebildiği bir oyun.



Oyun başlamadan 5 dk önce koltuklarımıza oturmuştuk.Kalabalık bir izleyicisi vardı.Deniz heyecanla koltuklarına yerleşen diğer çocukları izledi.
Oyun başladığında biraz çekimser ve ürkek davrandı.
Başlarda oyuncunun sorularına hep birlikte yanıt veren ,hep birlikte miyaavvv layan çocukları görünce biraz korktu ama giderek keyif almaya başladı.
Biraz sahneyi, biraz da diğer çocukların neler yaptıklarını dikkatle gözlemledikten sonra yavaş yavaş çocuklara katılmaya başladı.Komikliklere gülüyor ve oyuncunun sorularına karşılık, cevabını kulağıma eğilerek söylüyordu.
Oyunun sonlarına doğru nihayet , elindeki boyaların ne renk olduğunu soran oyuncuya, yüksek sesle cevap
veriyor ve eğleniyordu.

Oyunun sonunda sahneye gerçek bir kedicik çıktı.Çocuklar ve Deniz kediye bayıldılar.Hepsi çok mutluydu.

Bu ilk tiyatro izleme deneyimimizi başarıyla tamamladık. :)) oyunu izleme yaş sınırı olan 3 yaştan 6 ay küçük olmamıza rağmen...
Bu tecrübeyle anladımki artık Deniz, diğer çocuk oyunlarını izlemeye hazır.Artık kızımla başbaşa o oyun senin bu oyun benim gezer görürüz. :)

Emeği geçen herkese Kızım adına teşekkür ediyor ve tüm miniklere ve annelerine çocuk oyunlarına gitmelerini tavsiye ediyorum..








1 yorum:

  1. merhaba, Kağıthane küçük sahnedeki Şehir Tiyatrolarının Uğurböceği oyununu da tavsiye ederim. Biz de 2 yaş civarı sevmiştik:)

    YanıtlaSil