( iki tane bebeğim olduğundan tarifler iki katıdır.tek bebek için malzemeyi yarıya indirebilirsiniz.)
KAHVALTILAR :
Bisküvili kahvaltı ;
90 cc hazırlanmış sıvı mama
1 ad haşlanmış yumurta sarısı veya 1 kibrit kutusu labne (dönüşümlü)
2 rendelenmiş ceviz içi
6 rendelenmiş fındık
2 tatlı kaşığı harnup pekmezi.
12 ad bebe bisküvisi
bir güzel karıştırılır ve afiyetle yedirilir..
ÇORBALAR-SEBZE PÜRELERİ :
Tavuklu Balkabağı Çorbası:
1 mandalina büyüklüğünde tavuk göğüs eti
2 havuç
1 Büyük patates
Patates büyüklüğünde balkabağı
3 tatlı kaşığı kırık pirinç
2 tatı kaşığı zeytin yağı
Zeytinyağı hariç tüm malzemeler az suyla düdüklüde 20 dk haşlanır.Soğuyunca suyu süzülür ve zeytin yağı eklenir.Rondoyla preslenir..Afiyet olsun..
Etli Pırasa püresi;
1 havuç
3 ince pırasa
3 tatlı kaşığı kırık pirinç
1 orta boy kereviz
1 kalem pirzola
az zeytinyağı
az limon
Minik minik doğranan havuçlar zeytinyapında 2-3 defa çevrilir ardından ince doğranmış pırasa ve rendelenmiş kereviz konur ve 3-4 damla limon pirinç ve az su eklenerek pişirilir.Diğer taraftan 30 dk kadar düdüklüde haşlanan pirzola etlerinden ayrılır.pişen pırasa ve etler az et suyu eklenerek karıştırılır ve robottan geçirilir.Afiyet olsun..
Kerevizli Ispanak püresi;
Yarım demet ıspanak
1 büyük yada 2 minik kereviz
1 ortaboy kuru soğan
3 tatlı kaşığı kırık pirinç
1 havuç
ceviz büyüklüğünde dana kıyma
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağı hariç tüm malzemeler az suyla düdüklüde 20 dk haşlanır.Soğuyunca suyu süzülür ve zeytin yağı eklenir.Rondoyla preslenir..Afiyet olsun..
Kırmızı mercimek çorbası;
2 fincan kırmızı mercimek
yarım fincan kırık pirinç
1 patates
2 havuç
1 minik diş sarmısak
1 soğan
et suyu (ilikli kemikten su haşlayıp buz torbalarında donduruyorum.yemeklerinin içine 3 buz atıyorum.)
az zeytinyağı
Zeytinyağı hariç Tüm malzemeler et suyuyla düdüklüde 25 dk haşlanır.Soğuyunca suyu süzülür ve zeytin yağı eklenir.Rondoyla preslenir..Afiyet olsun..
Yerelmalı bebe çorbası
1kuru soğan
2 havuç
2 ortaboy yerelması
yarım su bardağından az sarı mercimek
2 tatlı kaşığı pirinç
Soğanlar az zeytinyağı ve az suda öldürülür.
limonlu suda şeffaflaşana kadar bekletilen soyulmuş yerelmaları soğana eklenir.iki döndürüp doğranmış havuçları da ekleriz.
sonra suyunu ekleyip kaynatırız.kayneyınca mercimek ve pirinç ekleriz.30-40 DK kapalı kısık ateşte pirişiriz.Piştikten sonra ocağı kaparız ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip blendırlarız.
Gendirme Çorbası;
1 avuç kadar furu fasulye,
1 avuç kadar nohut
1 fincan yarma ( buğday)
2 adet patates
tereyağı veya zeytinyağ (tercihe göre)
soğan
Bir gece evvelden, nohut, furu fasulye ve yarma ıslatılır.
sabahında soğuk su ile haşlanır ( özellikle soğuk su olmalı).
kaynama başladığında yağı atılır. 1 baş soğan doğranır.
pişmeye yakın , yemeklikten daha küçük doğranmış patatesler atılır.
robottan geçirilir..
Un çorbası;
2 yemek kaşığı elenmiş un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
etsuyu
nane
tereyağı ve un kokusu çıkana kadar kavrulur etsuyu eklenir kaynayıncaya kadar karıştırılır.kaynayınca çırpılan yumurta sarısı ve yoğurt yavaş yavaş eklenir.2 taşım kaynayınca nane konur..Afiyet olsun..
Brokoli Çorbası;
1 patates
2 havuç
2 orta boy brokoli demedi
3 tatlı kaşığı kırık pirinç
ceviz büyüklüğünde dana kıyma
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağı hariç tüm malzemeler az suyla düdüklüde 20 dk haşlanır.Soğuyunca suyu süzülür ve zeytin yağı eklenir.Rondoyla preslenir..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder