23 Şubat 2012 Perşembe

Melekler Parkta..

İkizlerim dünyaya geldiklerinden bu yana Denizkızım'a bebişleri rahat bırakması için söylediğim bir şey vardı.. :) Çünkü sürekli minicik bebeklerle oynamaya çalışıyordu tabiki içgüdüsel olarak onları korumaya çalışıyorum :) _Onlar çok küçük bitanem büyüsünler birlikte parka gideceğiz..Sen onları sallayacaksın... güzel güzel oyunlar oynayacağız..  Ve ozaman geldi :))
Bebişlerim ilk park deneyimini yaşadılar.Bugün İstanbul'da hava ne kadarda güzel..




Doğa'cık ablası Deniz gibi salıncağı pek bir sevdi..İnmek istemedi hiç.Güzel güzel sallandılar.Sonundada olacağı belliydi bu kadar sallanmaya dayanamadı uyuya kaldı bebeciiiimmm :))







Toprak bey de ençok dönenceyi sevdi.Salıncakta kendini biraz kastığı için çok duramadı.Güneş gördüler boncuklarım..
Yaz yaklaştıkça birlikte bahçede oynayacağımız oyunları düşündükçe heyecanlanıyorum..Yaşasın ... :)



22 Şubat 2012 Çarşamba

Kars-Sarıkamış Kayak merkezi Gezimiz ( 17-20 şubat 2012)

Kaybolan fotoğraf makinesinin hüznüyle ve cepten çektiğim birkaç resim için sevinçle başlıyorum...

 5 ay önce planlamıştık bu seyehati,Denizkızımı kayak sporuyla tanıştırmak istiyorduk.Açıkçası 17 şubatta beklenen yoğun kar yağışı ve ondanda önemlisi Kars'taki olağandışı soğuk hava bizi birazcık cık tedirgin ediyordu.Sadece eşimle ikimiz olsak bu konuların üstünde bile durmazdık tabiki tedirginliğimiz bebişlerimiz içindi minikler 8 aylık Deniz ise 31 aylık :)
Çevremizden olumsuz tepkiler aldık "bebeklerle -28 derece soğuğa gidilirmi hiç" gibi.Bu tepkiler Deniz 1 yaşındayken 40 derece üstü olan kızıldenize giderken de vardı.Hepte olmaya devam eder :) Tedbirli olunduktan sonra bebekle gidilmeyecek yer olmadığını düşünenlerdeniz eşimle.Bu seyehatimizde de öyle oldu.
17 şubat cuma sabahı sabah 6 gibi düştük yola.Ahl ye vardık valizlerden kurtulunca da biraz erken vardığımızdan zamanımızı kredi kartımızın locasında rahat rahat geçirdik bebeklerle. Bebek puseti uçağa binmeden önceki son adımda görevliler tarafından alınıyor yine inerkende hava alanındaki otobüse binmeden önce puset geliyor.Bebekli ailelere yönelik bu hizmet işimizi gerçekten oldukça kolaylaştırıyor..Bebekler ilk defa uçağa bindiler.Yardımcı olan Hostes ablalarımıza çokk teşekkür ederiz.Uçakta güzel güzel oynadık meyvemizi yedik.ve tabiki uyuduk..Uçağın motor sesi de bebişlerin uykuya dalmasını kolaylaştırdı tıpkı her arabaya bindiklerinde olduğu gibi.Deniz kızımda yanıma aldığım  boya kalemleriyle güzel güzel resimler yaptı oyalandı.Sıkılınca biraz uçağın koridorlarında dolaştı.2 saat sonra da Kars hava alanına vardık.45 dk lık bir yoldan sonra da Sarıkamış kayak merkezine Çamkar otele vardık.
Birgün önce orda olan ablam eşi oğulları Ege  ve  Halit amca ve eşi ile otelde buluştuk.Çılgın kayakçılar eniştem ve eşim hemen ertesi gün sabahtan kaymaya başladılar kendilerini akşama kadar görmek mümkün olmadı :))
Dışarısı oldukça soğuktu hatta ilk defa böyle bir soğuk gördüğümü söyleyebilirim.Kuzeni Ege ile buluşan Deniz otelin oyun odasında oyuna daldılar bile..Bizde zamanımızın çoğunu   ablam ve bebeklerle birlikte sıcacık otelimizde kısa kollu t-shirt lerle kahve içerek kayanları izleyerek geçirdik.Herhalde otelin en minik ziyaretçileri bizim ikizlerdir diye düşünürken İstanbuldan gelen 2 aylık bir bebeği görünce şaşırdık :)Annesi ile bütün gün otelden çıkmadılar ama yinede bizden daha minikleri burada görünce

Ertesi gün Deniz kızımla birlikte kızakla kaymaya gittik.İlk etapta çok üşüdü ve istemedi ama kaydıkça çok eylendi tekrar tekrar tepeye tırmanıp kızakla kaydık.Tabi olan bana oldu üstünde Denizkızımla birlikte kızağı yukarı çekmek hiçte kolay değil :) Sonunda ikna ettim de yukarı çıkarken kızağın üstünden indi boş kızağı yukarı birlikte çektik ve birlikte kaydık :)) böylece epey eylendik.

Gece otelde Kars'a özgü yemeklerin olduğu müzikli eylence vardıKars gecesinde Ege,Deniz ve oyun arkadaşları Efe bol bol dans ettiler halay çektiler.Bir ara Denizkızım Pepee çizgifilmlerinde söylenen şarkıları farketti Anne bak füdayda çalıyorr abi dedi :) zıp zıp zıplamaya devam ettiler çok eylendiler..

Pazar günüde  teleferikle zirvedeki konuk evinde ağırlandık.Halit amca Kars kaymakamını tanıdığından bize özel bir davete iştirak etmek durumunda kaldık.Çoluk çombalak 2700 mt civarı olan zirveye 2 defa telesiyeje binmek suretiyle tırmandık.Kaymakam bey buranın havasının mikropsuz olduğunu bebeklerin sadece iyi giydirip yüzlerini örtmemizi bu suretle bişey olmayacağını söyledi.Bizde bu çılgınlığıda yaparak bebekler kucağımızda telesiyejle yukarı tırmandık.Kaymakam ailesi müftü ailesi hep birlikte zirvedeki çok güzel bir evde şöminede mangal keyfini yaşadık.









Cep telefonumla bir kaç tane fotoğraf çekmişim iyiki :)

Birazda sarıkamış kayak merkezi hakkında bilgi vereyim :
Ben kaymadığım için pek ilgilenmedim ama :)) çılgın kayakçı eşimin demesiyle;


Kars Sarıkamış'ı kayak severlere şiddetle tavsiye ederim. Toplam 9 pistin uzunluğu 25 km. En uzun pist 5250 m. 3 adet sıkı pist var, eğim %34'e varıyor. Tek kötü yanı zirveye çıkmak yaklaşık 22 dak. sürüyor ve en yüksek sıcaklık -11 derece, gece -28.
 — Kars Sarıkamış'ta.



Çamkar otelin hemen yanında 5 yıldızlı bir otel daha var Toprak Otel. Aktivitesi bol güzel bir otel.

Gündüzleri bu şekilde akşamlarıda şömine başında sohbetle geçen güzel bir deneyim oldu.Ortayaş üstü insanları ve yaşıtım bayanları kayak yaparken görünce bende çok heveslendim.Bebişler büyüsünde bende kayak yapmayı deniycem şimdilik kızkla idare ediyoruz :)) Pazartesi günü Seneye görüşmek üzere otelimizden ayrıldık..Yol güzel rahat geçti.Ahl den eve dönmekse oldukça zordu :)